Aprenem

APRENEM amb els jocs de taula

Ja som aquí un altre cop!

Avui us volem parlar dels jocs de taula, moltes vegades tots nosaltres hem jugat en reunions familiars, festes, reunions d'amics... però perquè és necessari jugar a l'aula i a les extraescolars? 

Aprenem  us presenta els beneficis de jugar a jocs de taula i el que provoquen en els nens.

En primer lloc, els jocs no serveixen solament distreure o divertir-nos sinó que a més, influeixen en l'aprenentatge i en l'adaptació social de l'infant. Un altre dels aspectes importants dels jocs de taula és que ens ajuden a desenvolupar les capacitats motores, mentals i sensorials.

A continuació uns mostrem alguns dels beneficis:

- Ajuden a pares, mares i educadors a connectar amb els nens a través del joc (els jocs sempre han de ser adequats a l'edat del nen/a per poder conèixer les normes)

- Ajuden a tolerar la frustració. D'una manera divertida  ajuden a complir les normes del joc i a tenir paciència, a més de saber treballar en equip.

- Fomenten la memòria, la creativitat i la concentració: permeten desenvolupar el pensament lògic i matemàtic.

- Estimulen la personalitat de l'infant i ajuden adquirir habilitats en relació a la presa de decisions.


Com sabem, hi ha jocs de molts tipus i adequats per a totes les edats, però n'hi ha que són més educatius que altres i ens poden servir per treballar diferents aspectes. Ara, us fem un petit llistat d'alguns que poden ser útils, tant a les aules com a casa.


  • Penkamino: ajuda a interioritzar les taules de multiplicar. Aquest ens pot ser molt útil per als alumnes que els costa recordar les taules de multiplicar. Alhora que les aprenen es diverteixen.
  • Dobble: Joc d'agudesa visual i rapidesa en els reflexos. Enfocat a millorar l'agilitat mental.

  • Uno: un clàssic. Joc de memòria i estratègia.
  • Jenga: per desenvolupar les habilitats motrius (sobretot dels més petits)
  • StoryCubes: Joc ideal per treballar la narració i la imaginació
  • Scrabble: joc de creació de paraules. Aquest és adequat per als més grans.


Tots aquests són alguns dels exemples que hi ha al mercat però la llista és infinita. Com veieu tenim un ampli ventall de possibilitats al moment de compartir temps amb els nens alhora que aprenen i es diverteixen.


Aprenem creu en la necessitat de jugar a aquests tipus de jocs tant a l'aula com a casa. D'aquesta manera compartim moments amb els nens alhora que els ajudem en l'aprenentatge. 


Fins aviat!

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: